یزد، به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی انتخاب شد

کد خبر : 23200
3 اردیبهشت 1404 - 11:02

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری یزد اعلام کرد: یزد از سوی شورای جهانی صنایع دستی به‌عنوان «شهر جهانی زیورآلات سنتی» معرفی شد .

“سید محمد رستگاری “با یادآوری حضور اسفندماه سال گذشته ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در استان افزود: آنان با بازدید میدانی از بازار زرگرها و کارگاه‌های سنتی تولید زیورآلات و آشنایی با روند ساخت زیورآلات سنتی یزد ،نظر مثبت خود را به شورای جهانی صنایع اعلام کردند.

وی اظهار کرد : پرونده زیو الات سنتی یزد با توجه به قابلیت های آن خیلی سریع بررسی و در شورای جهانی مورد ارزیابی قرار گرفت .

پیش از این زیلوی مببد یزد نیز جهانی شده بود.

زیورآلات سنتی یزد شامل طلا و نقره و دیگر انواع آن، به دلیل اصالت و دیرینگی این هنر صنعت و همچنین تنوع در ساخت، نوآوری و خلاقیت سازندگان و عیار بالای طلای آن، همواره مورد توجه بوده است .

یزدی ها از قدیم در حرفه زرگری و شیوه استخراج طلا تبحر خاصی داشتند تا جایی که استان‌های دیگر برای قالب‌گیری، طلای خود را به یزد می آوردند و از گذشته زرگری، یک فعالیت‌ شاخص اقتصادی در یزد بوده است.

صنعت ساخت زیورآلات در شهر یزد دارای پیشینه‌ای طولانی است و قدمتی حدود ۶۰۰ سال دارد ، این شهر از دیرباز به‌عنوان یکی از مراکز مهم زرگری در ایران شناخته شده و تعداد قابل‌توجهی از صنعتگران در این حوزه فعالیت دارند.

برآوردها نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود ۲ هزار نفر در زمینهٔ ساخت زیورآلات سنتی در یزد مشغول به کار هستند.

منبع: ایرنا

نویسنده: اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا،جواهر،نقره و سکه تهران ۳۵۵۶ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا