افت تب طلای جهانی

چرا بازارهای جهانی نزولی شدند؟

کد خبر : 14345
27 دی 1402 - 15:10

 خبرها از سخنرانی برخی از مقامات فدرال رزرو بر سر روند تورمی و همچنین ادامه سیاست‌های پولی بانک مرکزی در روزهای آتی حکایت دارد. بر این اساس شاخص دلار با امیدواری به بازگشت سیاست‌های انقباضی واکنش مثبتی از خود نشان داد و بار دیگر از کانال ۱۰۳ واحدی گذر کرد.

بی‌شک با  تقویت شاخص دلار، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از دو دارایی مهم بازارها از جمله طلا و بیت‌کوین روی گردانده و موجب روند نزولی قیمت آنها می‌شوند. اثر شوک‌های سیاسی و اقتصادی ایالات‌متحده را در وهله اول می‌توان بر روند معاملاتی بازارهای جهانی مشاهده کرد. دارایی‌های این بازار در سال‌های اخیر تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا، جنگ روسیه و اوکراین، سلسله اقدامات پاول در خصوص مهار تورم، حمله حماس به اسرائیل و تشدید درگیری مناطق در روزهای اخیر مسیر پر‌نوسانی را پشت سر گذاشتند. گفتنی است که بیشترین توجه سرمایه‌گذاران بر روند قیمتی طلا و بازارهای ریسکی خواهد بود، بر این اساس باید به برخی از عوامل اثر‌گذار بر قیمت دارایی‌های مذکور اشاره کرد.

 صعود دلار، سد رشد فلز زرد
اونس طلای جهانی معاملات روز گذشته را در محدوده منفی آغاز کرد و با از دست دادن حدود 0.8 درصد از ارزش خود از قیمت 2056 دلار به 2039 دلار تنزل یافت و همچنان به روند نزولی خود ادامه می‌دهد. دلیل این امر چه بود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شاخص دلار امیدوار است تا در روزهای آینده و سخنرانی برخی از مقامات کمیته باز فدرال رزرو در خصوص مسیریابی جدید سیاست‌های پولی، بار دیگر روند صعودی به خود گیرد. این امر در صورتی امکان‌پذیر است که کمیته بانک مرکزی به این نتیجه برسد که در جهت مهار تورم باید اقدامات بیشتری صورت گیرد. اما چرا این امید وجود دارد؟ در خصوص این بحث برخی از تحلیلگران با استناد به داده‌های تورمی ایالات متحده اعلام کردند که شیب صعودی شاخص قیمت مصرف‌کننده سبب نگرانی کارشناسان این حوزه از بازگشت تورم به سطح هدف شده است.

بر این اساس شاخص دلار در روز گذشته بار دیگر حمایت کانال 103 واحدی را به دست آورد و در ساعت 16 و 20 دقیقه به وقت تهران رقمی معادل 103.16 را به ثبت رساند. قابل ذکر است که چشم‌انداز بلندمدت طلا همچنان صعودی است و نوسانات پیش‌رو تنش‌های کوتاه‌مدت بازار طلا به شمار می‌رود که با سخنرانی مقامات فدرال رزرو و کناره‌گیری آنها از تشدید سیاست‌های پولی انقباضی پایان می‌یابند.

کاهش محبوبیت بیت‌کوین
در خصوص روند قیمتی و نزول ارزش بیت‌کوین پس از تایید کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا در 11 ژانویه باید به چند نکته مهم از سوی تحلیلگران اشاره کرد. در وهله اول آنها تاکید کردند که گرچه این دارایی قبل از تاییدیه کمیسیون واکنش مثبتی از خود نشان داد و به مسیر صعودی هدایت شد، اما برآورد برخی از تحلیلگران در خصوص ادامه فعالیت این دارایی پس از ایجاد ETF جای بحث دارد. تقویت لیدر بازارهای ریسکی در پی ایجاد صندوق بورسی برآوردی صحیح است، اما کارشناسان مبحث زمان را نادیده گرفته‌اند.

گفتنی است که ایجاد صندوق قابل معامله بورسی بیت‌کوین به تدریج به یکه‌تازی در بازار می‌پردازد و انتظار چنین موضوعی در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست. قابل ذکر است که این دارایی برای چهارمین روز متوالی در کانال 42 هزار دلاری در حال نوسان است.

منبع: دنياي اقتصاد

نویسنده: اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا،جواهر،نقره و سکه تهران ۲۷۰۶ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا