زورآزمایی بازارساز ارزی

کد خبر : 20715
19 دی 1403 - 09:10

بررسی روند معاملات ارزی در روز سه‌شنبه گویای آن است که سطح تقاضا افزایش یافته است. به عقیده برخی از کارشناسان، رشد نرخ ارز می‌تواند ناشی از عدم نتیجه‌دهی کشمکش بازارساز و معامله‌گران باشد. هدف بانک ‌مرکزی دلار زیر مرز ۸۰ هزار تومانی است، اما تقاضای موجود در بازار بیش از این رقم است.

بررسی روند معاملات ارزی در روز سه‌شنبه گویای آن است که سطح تقاضا افزایش یافته است. به عقیده برخی از کارشناسان، رشد نرخ ارز می‌تواند ناشی از عدم نتیجه‌دهی کشمکش بازارساز و معامله‌گران باشد. هدف بانک ‌مرکزی دلار زیر مرز ۸۰ هزار تومانی است، اما تقاضای موجود در بازار بیش از این رقم است.

دلار آزاد زیر مرز قیمت ۸۰ هزار تومانی دوام نیاورد. درحالی که از روزهای ابتدایی هفته اسکناس آمریکایی در کانال قیمتی ۷۹ هزار تومانی معامله می‌شد در بازار روز گذشته از سقف این کانال عبور کرد و در بازه ۸۰ معامله شد. حرکت دلار به بالای مرز ۸۰ هزار تومان پس از سه روز تثبیت زیر این سطح را می‌توان با تحلیل کشش بازار نسبت به این کانال و تلاش‌های بانک مرکزی برای مدیریت نرخ ارز توضیح داد. مرز روانی ۸۰ هزار تومان به عنوان یک مقاومت کلیدی در بازار ارز شناخته می‌شود که روی انتظارات تورمی معامله‌گران تاثیر زیادی دارد.

یکی از دلایل برگشت نرخ دلار به بالای ۸۰ هزار تومان، واکنش طبیعی بازار به تلاش برای کاهش قیمت بوده است. با هر کاهش قیمت، تقاضای اصلاحی و سفته‌بازانه در بازار افزایش می‌یابد، چرا که بسیاری از معامله‌گران و فعالان بازار، کاهش نرخ دلار را فرصتی برای خرید ارز ارزان‌تر می‌بینند. این رفتار، به دلیل عدم اطمینان به تداوم کاهش قیمت و انتظارات تورمی است که در ذهن فعالان بازار شکل گرفته است. از سوی دیگر، بانک مرکزی تلاش می‌کند دلار را به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگرداند و آن را در این سطح تثبیت کند. این هدف با افزایش عرضه ارز، مداخله هدفمند در بازار و سیاست‌های کنترلی دنبال می‌شود. با این حال، موفقیت در این زمینه نیازمند مقابله با عوامل ساختاری مانند کسری بودجه، نقدینگی بالا و کاهش منابع ارزی است که به عنوان موانع اصلی تثبیت نرخ ارز عمل می‌کنند.

در نتیجه بازگشت نرخ دلار به بالای مرز ۸۰هزار تومان ناشی از تعارض بین تلاش‌های بانک مرکزی و واکنش بازار به سطوح روانی است. در این میان در روزهای گذشته ارز شرکت‌های پتروشیمی نیز به بازار رسمی تزریق شد. البته بعد از این تزریق نوسان کاهشی قابل توجهی در نرخ رسمی ارز به وجود نیامد. برخی از تحلیلگران و فعالان اقتصادی معتقدند درصورتی که دولت و بانک مرکزی همچنان به این روند و دخالت به موقع و مدیریت خود در بازار ارز ادامه داده و سیاست‌های خود را به درستی اجرایی کنند، ممکن است بازار به تعادل و ثبات بیشتر برسد. روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با رشد ارزش ۸۵۰ تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۸۰هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. نرخ اسکناس دلار در بازار رسمی نیز با افت ۳۵ تومانی در رقم ۶۷ هزار و ۹۹۰ تومان به‌فروش رسید. روز گذشته بخشی از افت ارزش‌های بازار سکه طلا نیز جبران شد. هر قطعه تمام سکه ‌طلا طرح جدید در بازار دیروز با رشد ۸۵۰‌هزار تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۵۵میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد.

منبع: دنیای اقتصاد

نویسنده: کاربر 2 ۲۵۳ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا