اونس طلا در سالی که گذشت چقدر افزایش یافت؟

کد خبر : 20263
4 دی 1403 - 13:10

 پس از اینکه معیار ترجیحی فدرال‌رزرو برای تورم، عدد کمتری را نسبت به پیش‌بینی‌ها نشان داد، چشم‌انداز معامله‌گران طلای جهانی تغییر کرد و در سطوح بالاتر معامله شد. زیرا نرخ تورم پایین می‌تواند انگیزه بیشتری برای کاهش نرخ بهره توسط سران پولی فدرال‌رزرو ایجاد کند. با این حال، بازار طلای جهانی در سال آینده تا حد زیادی تحت تاثیر نااطمینانی‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

طلای جهانی در سال جاری بیش از ۲۰ درصد رشد کرده و به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است. این فلز گران‌بها توانست در سال اخیر به سقف تاریخی ۲۷۹۰ دلار در هر اونس دست یابد. این رشد تا حد زیادی تحت حمایت تسهیل پولی ایالات‌متحده، رشد تقاضای فیزیکی و خرید بانک‌های مرکزی جهان بود.

با این حال، پس از انتخاب دونالد ترامپ و رشد ارزش دلار، ارزش طلا کاهش یافت. همچنین گمانه‌زنی‌ها در خصوص حمایت دولت ایالات‌متحده از بیت‌کوین باعث شد که سرمایه‌گذاران، بیت‌کوین را به عنوان رقیبی برای طلا تلقی کنند. طلای جهانی که در اواخر هفته گذشته و پس از جلسه ماهانه سران پولی فدرال‌رزرو، به علت کاهش سیاست‌های تسهیلی بانک مرکزی آمریکا به کف یک ماه اخیر خود در دو هزار و ۵۸۴ دلار رسید، پس از انتشار داده‌های شاخص قیمت هزینه‌های شخصی ماه نوامبر، رشدی ۱.۱ درصدی را در روز جمعه تجربه کرد و به کانال دو هزار و ۶۳۰ دلار دست یافت. انتشار آمار تورم PCE توانست تا حدی نگرانی سرمایه‌گذاران در مورد تورم کاهش دهد. نرخ رشد شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) در ایالات‌متحده در نوامبر ۲۰۲۴ به ۲.۴درصد رسید که نسبت به ۲.۳ درصد در اکتبر اندکی بالاتر است. با این حال، این رقم کمتر از پیش‌بینی ۲.۵درصدی کارشناسان بود. در ایالات‌متحده، شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی معیاری از قیمت‌هایی است که برای خریدهای داخلی کالا و خدمات پرداخت می‌شود. با اینکه داده‌های اقتصادی اخیر آمریکا امید به کاهش نرخ بهره را افزایش داده است، اما سرمایه‌گذاران همچنان محتاط‌اند. با افزایش بدهی عمومی دولت ایالات‌متحده، این احتمال وجود دارد که در آینده، فدرال رزرو تحت فشار قرار گیرد تا برای تامین مالی کسری بودجه، اقدام به چاپ پول کند که به آن سلطه مالی گفته می‌شود. در طول سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱، سیاست‌های پولی فدرال رزرو، نرخ بهره را در پایین‌ترین سطح تاریخ نگه داشت و این سیاست‌ها در کاهش هزینه‌های استقراض دولت نقش کلیدی داشتند. اگر بدهی عمومی بیشتر شود، بانک مرکزی ممکن است به سیاست‌های پولی انقباضی روی بیاورد که این امر می‌تواند مانع از رشد اقتصادی شود. این تعامل بین سیاست مالی و سیاست پولی یک چالش اساسی برای بانک‌های مرکزی است.

وضعیت سایر بازارها نیز اندکی بهبود یافته است. شاخص نزدک ۰.۲ درصد رشد کرد، اما اس‌اندپی ۵۰۰ تغییر چندانی نداشت. شاخص Stoxx۶۰۰ در بازار سهام اروپا کمی رشد کرد، در حالی که اوراق قرضه اروپایی افت داشتند. شاخص‌های سهام کره‌جنوبی و تایوان بیش از یک درصد افزایش یافتند. دلار ایالات‌متحده نیز توانست در روز گذشته در نزدیکی قله دو سال اخیر با افزایش ۰.۳ درصدی روبه‌رو شود. در عین حال یورو و پوند کاهش یافتند. بررسی استیضاح رئیس‌جمهور کره‌جنوبی نیز در این هفته انجام می‌شود. همچنین به گزارش بلومبرگ، سرمایه‌گذاران خوش‌بینی خود نسبت به تقویت ین ژاپن را کاهش دادند؛ زیرا نشست‌های اخیر فدرال‌رزرو و بانک مرکزی ژاپن نشان داد که کاهش اختلاف نرخ بهره بین ایالات‌متحده و ژاپن ممکن است کندتر از حد انتظار پیش برود. ین ژاپن در برابر دلار آمریکا به ۱۵۷.۹۳ کاهش یافت که کمترین سطح از ژوئیه است. در این راستا، برخی استراتژیست‌ها هشدار داده‌اند که ضعف بیشتر ین می‌تواند تجارت‌های مبتنی بر اختلاف نرخ بهره را تقویت کند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

نویسنده: کاربر 2 ۲۹۰ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا