به گزارش خبرگزاری ویترز، کریستالینا جرجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول گفت 2023 سالی سخت برای اقتصاد دنیا خواهد بود، چون موتورهای اصلی رشد اقتصاد جهان یعنی آمریکا، اروپا و چین با کاهش فعالیتهای اقتصادی مواجه هستند.
وی هشدار داد سال جدید میلادی سختتر است سال گذشته خواهد بود.
صندوق بینالمللی پول در اولین ماه پاییز پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهان در 2023 را کاهش داد و آن را نتیجه ادامه جنگ اوکراین، تورم بالا و افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی اعلام کرد.
از آن زمان چین سیاست کرونای صفر خود را کنار گذاشته و اقتصاد خود را باز کردهاست. اما مصرفکنندگان هنوز هم بهخاطر افزایش موارد ابتلا به کرونا محتاطانه عمل میکنند. رئیسجمهور چین در سخنرانی خود در آستانه سال نوی میلادی خواستار تلاش بیشتر و وحدت شد و اعلام کرد چین وارد مرحله جدیدی میشود.
جرجیوا که در اواخر ماه گذشته میلادی به چین سفر کرده بود گفت:«رشد اقتصاد چین در 2022 برای اولینبار طی 40 سال گذشته پایینتر از رشد اقتصاد دنیا یا هماندازه با آن خواهد بود. بهعلاوه، افزایش موارد ابتلا به کرونا در این کشور در ماههای آینده آسیب بیشتری به اقتصاد آن میزند و رشد اقتصاد منطقهای و جهانی را هم آهستهتر میکند».
وی تأکید کرد:«چند ماه آینده ماههای سختی برای چین است که تأثیر آن بر رشد اقتصاد چین منفی خواهد بود، بر رشد اقتصاد منطقه هم تأثیر منفی میگذارد و رشد اقتصاد دنیا را هم تحت تأثیر قرار میدهد».
صندوق بینالمللی پول در پیشبینی خود در ماه اکتبر رشد تولید ناخالص داخلی چین در 2022 را 3.2 درصد اعلام کرد، یعنی بهاندازه دورنمای رشد اقتصاد دنیا. این بانک پیشبینی میکند رشد اقتصاد چین در 2023 برابر با 4.4 درصد باشد و فعالیت اقتصادی در دنیا کندتر شود.
جرجیوا اما گفت اقتصاد آمریکا مقاومتر است و ممکن است بتواند از رکود دوری کند.
اما این شرایط هم به نوبه خود مخاطرهآمیز است چون پیشرفتی را که فدرال رزرو برای پایین آوردن تورم تا هدف بانک مرکزی نیاز دارد فراهم نمیکند. تورم در آمریکا در 2022 به بالاترین رقم طی 40 سال گذشته رسیده بود و در حال حاضر هم 3 برابر هدف 2 درصد بانک مرکزی است.
بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را در سال گذشته میلادی از حدود صفر در ماه مارس به 4.25 تا 4.50 درصد رساند و پیشبینی میشود این رقم در 2023 به 5 درصد برسد که از 2007 بیسابقه است.
انتهای پیام