علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از چک الکترونیک، اظهار داشت:تمام اصناف و تجار و کسب و کارها با چک سروکار دارند و هرچه اعتبار چک را بیشتر کنیم به تسهیل و بهبود کسب وکار کمک میکند.
وی با بیان اینکه قانون جدید چک اعتبار را به چک برگرداند، گفت: امروز کسی که چک را دریافت میکند اطمینان زیادی به وصول چک دارد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در گذشته دریافت کننده چک به دنبال صادرکننده چک میرفت تا چک وصول شود، اما امروز این وضعیت برعکس شده و صادرکننده چک نگران وصول چک میشود تا اعتبارش خدشه دار نشود و حسابهای بانکی وی مسدود نگردد.
صالح آبادی گفت: آموزش استفاده از چک الکترونیک بسیار مهم است که ما در دستور کار داریم و امیدواریم به زودی در تمامی شبکه بانکی این خدمت بزرگ به همه ارائه شود. تلاشهای تمام عزیزان به ویژه همکاری کمیسیون اصل نود برای راهاندازی چک امن دیجیتال و اجرای کامل قانون جدید چک به ویژه کمیسیون اصل ۹۰ قابل ستایش است.
وی با اشاره به راه اندازی چک دیجیتال در ۳ بانک تجارت، پارسیان و صادرات از امروز، تصریح کرد: شرایط دریافت چک دیجیتال هیچ تفاوتی با چکهای کاغذی ندارد. به زودی شرایطی فراهم میشود تا تمامی بانکها بتوانند این خدمت نوین و ارزشمند را به جامعه ارائه دهند.
چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چکهای کاغذی دارد و تمام قوانین چک کاغذی برای آن قابل اجراست و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا میکند.
به همین منظور، سامانه چکاد با هدف ایجاد بستری برای ارائه چک امن دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چکهای کاغذی راهاندازی شده است که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم میکند.
از مزایای چک الکترونیک میتوان به سرعت زیاد در ثبت و پردازش چکهای الکترونیکی، نیاز نداشتن به ارسال نسخه فیزیکی چک، حذف نگرانی افراد در خصوص ثبت چک در سامانه و امنیت بالا و ممکن نبودن سرقت یا تحریف چک اشاره کرد.