در حالی که در ساعات پایانی بازار روز پنجشنبه زمزمههایی از حضور دلار شنبه در سطوح قیمتی میانی کانال ۳۰ هزار تومانی مطرح میشد، با شروع بازار در این روز احتمالات مذکور به وقوع پیوست و نرخ این ارز روی پلههای دوم و سوم کانال ۳۰ هزار تومانی فعالیت خود را آغاز کرد و تا عصر روز شنبه به سطوح قیمتی پله پنجم این کانال رسید.
به عقیده بسیاری از تحلیلگران، روند افزایشی بازارهای داخلی در پی کمرنگ شدن انتظارات مثبت جامعه نسبت به آینده نشستهای هستهای وین صورت گرفته است. این افراد ضمن اشاره به بینتیجه ماندن ماراتن مذاکرات و احتمال طولانیتر شدن این نشستها حداقل تا زمان جلسه بعدی آژانس انرژی اتمی بر این باورند که انتظارات مثبت موجود در بازار نقش بازدارندگی خود در مقابل افزایش نرخ ارز را از دست داده و در این شرایط امکان مشاهده روندهای کاهشی بیشتر وجود دارد. روز گذشته در نهایت قیمت هر برگ اسکناس آمریکایی با حدود ۲۵۰ تومان افزایش نسبت به نرخ روزهای پایانی هفته گذشته به رقم ۳۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.
دیروز شنبه 19 شهریور ماه روند قیمت شاخص ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران افزایشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی در نخستین معاملات روز گذشته فعالیت خود را با حدود 200 تومان افزایش نسبت به نرخ روز پنجشنبه 17 شهریور در رقم 30 هزار و 350 تومان آغاز کرد. در ادامه بازار روز گذشته نرخ این ارز مجددا شاهد افزایش قیمت بود به صورتی که هر برگ از دلار غیررسمی در حوالی ظهر روز گذشته در رقم 30 هزار و 550 تومان نیز معامله شد. با این حال در معاملات عصر روز گذشته بخشی از افزایش قیمت مذکور جبران شد و در نهایت قیمت این ارز در سطح قیمتی 30هزار و 400 تومانی به کار خود پایان داد.
پس از اتمام ماراتن 28 ساعته مذاکرات میان ایران و آمریکا سمت و سوی انتظارات در بازار تهران تغییر کرد. این در حالی بود که سخنان جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر کمتر شدن امیدواری او نسبت به آینده مذاکرات میان ایران و غرب نیز توانست زمینهساز افزایشی شدن روند نرخ ارز شود. به عقیده کارشناسان سیاسی-اقتصادی در حال حاضر سناریوی توقف گفتوگوها حداقل تا پس از جلسه آژانس انرژی اتمی محتملترین سناریو برای آینده مذاکرات هستهای است در نتیجه چشمانداز کوتاهمدت نرخ ارز در بازار تهران افزایشی است. با این حال برخی دیگر از تحلیلگران بازار ارز نیز بر این باورند که از تمایل نهاد بازارساز نسبت به عدم افزایش نرخ ارز نیز نباید غافل ماند.
در ماههای اخیر و با تغییر سیاستهای ارزی بانک مرکزی شامل افزودن معاملات توافقی به فضای بازار ارز و افزایش سطح اقدامات بازدارنده نسبت به فعالان غیررسمی بازار مشاهده شد که این نهاد بازارساز تمایلی به تسلیم شدن در مقابل روندهای افزایشی بازار ندارد و همچنان در تلاش است تا نوسانات نرخ ارز را تا حد امکان کنترل کند.
عدم خروج سکه از کانال 13
روز گذشته برخلاف روند افزایشی نرخ ارز، روند قیمت سکه طلا کاهشی بود. قیمت هر قطعه سکه ضرب امامی در معاملات عصر روز شنبه با حدود 40 هزار تومان کاهش نسبت به ارقام روز پنجشنبه 17شهریور به سطح قیمتی 13 میلیون و 920 هزار تومان رسید.
گفتنی است که نرخ حباب هر قطعه از این کالای سرمایهای که اختلاف میان ارزش ذاتی و بهای تمام شده آن را نشان میدهد نیز روز گذشته در محدوده کانال یک میلیون و 600 هزار تومانی محاسبه شد. حال باید دید که در روزهای آتی در صورت افزایش مجدد نرخ ارز قیمت سکه میتواند از سقف مقاومت 14میلیون تومانی عبور کند یا خیر؟