صادرات مصنوعات طلا از اصفهان دچار مشکل است

کد خبر : 71
11 تیر 1401 - 08:04

 امیرحسین کمیلی شامگاه سه شنبه در نشست آشنایی رایزنان و کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با ظرفیت‌های استان اصفهان با تبریک دهه تولید و تجارت اظهار داشت: استان اصفهان از نظر واحدهای صنعتی و معدنی و واحدهای تولیدی صنفی و خدماتی برجستگی خاصی دارد. آمار واردات و صادرات در دوازده ماهه ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ […]

 امیرحسین کمیلی شامگاه سه شنبه در نشست آشنایی رایزنان و کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با ظرفیت‌های استان اصفهان با تبریک دهه تولید و تجارت اظهار داشت: استان اصفهان از نظر واحدهای صنعتی و معدنی و واحدهای تولیدی صنفی و خدماتی برجستگی خاصی دارد. آمار واردات و صادرات در دوازده ماهه ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ نشان از رشد دارد. آهن و فولاد، مواد پتروشیمی، فرش ماشینی و محصولات شیمی آلی بیشترین محصولات صادراتی این استان را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰، از مبدا اصفهان یک هزار و ۴۸۸ قلم کالا به ۱۰۴ کشور دنیا صادر شده است. در فرش دستباف اصفهان حرف اول را در کشور می‌زند.

رئیس سازمان صمت استان اصفهان اضافه کرد: اصفهان مزیت‌های مختلفی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. این استان با تولید ۴۰ درصد از فولاد کشور برای سرمایه‌گذاری در این بخش مزیت بسیاری دارد. به علاوه این استان در حوزه طلا با در اختیار داشتن ۵۰ درصد کارگاه‌های طلای کشور رتبه اول را دارد اما متأسفانه در حوزه صادرات مصنوعات طلا به دلیل برخی قوانین دچار مشکل بوده‌ایم.

وی گفت: باید چشم‌انداز مناسبی از کشورهای هدف داشته باشیم تا بتوانیم محصولات مورد نیاز هر کشور را تولید کرد. رفت و آمد هیئت‌های تجاری به استان اصفهان نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد. رایزنان اقتصادی می‌توانند با اتخاذ تصمیمات درست، نقش پررنگی در توسعه تجارت ایفا کند.

کمیلی افزود: تعیین یک کارشناس در هر استان برای ارتباط بین رایزنان بازرگانی با تجار هم بسیار کمک کننده است.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان هم از نظر سخت‌افزاری و زیرساختی پتانسیل خوبی دارد و هم از نظر نرم افزاری. این استان صادرات خدمات فنی مهندسی خوبی می‌تواند داشته باشد که ارزش افزوده بسیاری بالایی برای استان خواهد داشت.

دهکده لجستیک در اصفهان راه اندازی می‌شود

همچنین احسان شهیر مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، نیز در این نشست با اشاره به پروژه‌های پیشران در استان اصفهان، اظهار داشت: با توجه به اینکه ما در جنگ اقتصادی قرار داریم باید از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده کنیم این در حالی است که از ظرفیت کارخانه‌های استان به درستی استفاده نمی‌شود.

وی افزود: ایجاد دهکده لجستیک به عنوان یکی از پروژه‌های پیشران، مورد توجه استان است که دستورات مورد نیاز آن در سفر رئیس جمهور به اصفهان گرفته شد. اصفهان هوشمند، ایجاد شهرک تخصصی فرآوری عناصر معدنی راهبردی، ایجاد شهرک تخصصی طلا، شهرک صنفی پوشاک، کیف و کفش و ایجاد شیمی پارک از جمله طرح‌های پیشران استان اصفهان است که باید با کمک رایزنان اقتصادی تکمیل شود.

رایزنان اقتصادی اعزام نیروی کار به خارج از کشور را تسهیل کنند

همچنین محسن ایروانی، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری اصفهان، نیز در این نشست گفت: اولویت‌های اصلی سرمایه‌گذاری استان اصفهان مشخص شده است. بخش عمران شهری به ویژه فروشگاه‌های بزرگ تجاری و ساخت شهرک‌های جدید پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد.

وی افزود: در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر نیز این استان ظرفیت خوبی در تولید پنل‌های خورشیدی دارد. توسعه صنایع پاک، غیرآلاینده و کم آب‌بر در اولویت استان است. مشوق‌های سرمایه‌گذاری مختلفی هم برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است که پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی و همچنین اعطای معافیت گمرکی برای واردات تجهیزات از جمله این موارد است.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰، ۸۷ درصد اهداف استان در خصوص جذب سرمایه‌گذاری محقق شده است. در سال ۲۰۲۱ مجموعاً ۸۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در دنیا انجام شده است که سهم ایران از این مقدار ناچیز است.

ایروانی اظهار داشت: بازار اعزام نیروی کار بر اساس گزارش بانک جهانی حدود ۵۸۹ میلیارد دلار درآمد در جهان ایجاد کرده است که رایزنان اقتصادی می‌توانند با تسهیل اعزام نیروی کار استان به کشورهای هدف بهره‌مندی استان از این درآمد را افزایش دهند.

نویسنده: اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر و سکه تهران ۱۴۲۷ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا