رییس اتحادیه طلا و جواهر گفت: صنعت طلا و جواهر توانایی بسیار بالایی در اشتغالزایی، تولید، صادرات و ارز آوری دارد، اما موانع باعث رکورد عجیب در تولید شده است.
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در نشست خبری امروز(دوشنبه 20 آبان 98) با بیان اینکه در چند سال گذشته صنعت طلا و جواهر دچار موانع و ایرادهای قانونی شده که غیر از ایجاد مشکل سودی نداشته، افزود: صنعت طلا و جواهر توانایی بسیار بالایی در اشتغالزایی، تولید، صادرات و ارز آوری دارد، اما موانع باعث رکورد عجیب در تولید شده است.
جای سوال است که چرا نمایندگان با اطلاع از حساسیت برای برداشتن مالیات ارزش افزوده از اصل طلا هیچ اقدامی نمی کنند؟
وی مالیات بر ارزش افزوده را از مشکلات اصلی این صنعت دانست و گفت: این قانون از دوره قبل مجلس شورای اسلامی ایجاد شده و تاکنون با رایزنیهای بسیار با نمایندگان مجلس همچنان در حال پیگیری از مجلس شورای اسلامی است. لذا نمایندگان به حساسیت این موضوع اشراف دارند اما اینکه برای برداشت این موانع اقدامی نمیکنند جای سوال دارد.
محمدولی ادامه داد: تولید کننده سرمایه خود را به بازار هدف صادراتی تزریق می کند اما با کاغذ بازیها و موانع بسیار در آخر از این کار منصرف میشود، چراکه طرحها و مدلها درباره های زمانی کاربردی هستند و بعد به کنار میروند.
آیین نامهای برای کسب و کارهای مجازی این حوزه تدوین شود
به گزارش بانک و صنعت محمد ولی با بیان اینکه 5 سایت خرید و فروش آنلاین طلا و جواهر در کشور وجود دارد، افزود: از این تعداد تنها یک سایت از اتحادیه طلا و جواهر مجوز دارد و چهار سایت دیگر از وزارت صمت و و اتحادیههای فضای مجازی مجوز کسب کردند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه باید چهارچوب و آیین نامهای برای کسب و کارهای مجازی این حوزه تدوین شود، تصریح کرد: ظرفیت اقتصادی فردی 50 تا سکه است و 2 هزار سکه در فضای مجازی در سراسر کشور میفروشد؛ باید جایی باشد که کسب و کار این فرد را رصد بکند تا تعهدات به خوبی عمل شود، از این رو پیشنهادات را عنوان و نامه نگاریها انجام شده، امیدواریم یک آیین نامه و چهارچوب خوبی برای این نوع کسب و کار ایجاد شود.
مشکلات رقابتی صنعت طلا و جواهر در مواجه با ارزش افزوده
در ادامه این نشست مسعود یزدانی نایب رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه ارزش افزوده رقابت در این صنعت را مشکل کرده، اظهار کرد: صادرات نفت ایران به زودی به صفر میرسد، اگر مسولین با ما همکاری کنند این قول را میدهم که طلا و جواهر جایگزین درآمدهای نفتی کشور شود.
وی در ادامه گفت: در بانکهای کشور طلاهای بسیاری وجود دارند و مصرفی ندارند، لذا از آنها میخواهیم طلاها را به تولید کنندگان بدهند و طلای آن را بگیرند تا دولت ضرر نکند.همچنین صنعت طلا توانمند است و براحتی اشتغال، صادرات و ارزآوری ایجاد میکند؛ با صادرات یک کیلو طلا 15 درصد ارزش افزوده در پی دارد.
یزدانی در ادامه بیان کرد: دانشگاه علمی کاربردی طلا و جواهر تحت نظر اتحادیه و وزارت علوم در دو مقطع کاردانی و کارشناسی از یک سال گذشته فعالیت مجدد خود را آغاز کرد و ثبت نام برای عموم آزاد است.
در ادامه این نشست محمد کشتیآرای در رابطه با فعالیت کمیسیون طلا و جواهر و عدم فعالیت آن، گفت: کمیسیون در اتاق اصناف ایران طبق قانون نظام صنفی مصوب 1392، کمیسیونهایی را جایگزین اتحادیههای کشوری کردند که شامل دو کمیسیون تخصصی املاک و طلا و جواهر است، لذا پیش بینی شده تا برگزاری انتخابات به صورت انتصابی سرپرست میگذارند تا انتخابات کشوری برگزار شود تا کمیسیونها امور صنفی خاص خودشان را انجام دهند. کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در حال تدوین آیین نامه همزمان با برگزاری انتخابات سراسری در کل کشور است که به زودی برگزار خواهد شد.
کشتی آرای در رابطه با عیارهای استاندارد طلا و مجوزهای شعارهای پایین، اظهار داشت که هیچ گونه مجوزی برای طلا با عیار پایینتر از 18 در کشور صادر نمیشود مگر برای صادرات.
اکبریپور بازرس اتحادیه که از دیگر حاضران این نشست بود، در رابطه با نحوه بازرسی واحدهای صنفی و تعداد واحدهای بسته شده، گفت: این صنعت شامل 20 رسته است که براساس نوع فصل همچنین داد و ستد بازرسیها انجام میشوند، لذا واحدهای بدون مجوز 10 روز مهلت پیگیری پرونده دارند و اگر اقدامی انجام ندهند واحد صنفی متخلف پلمپ میشود. از ابتدای سال جاری از 20 منطقه شهری تحت پوشش، 700 واحد اخطار دریافت نموده اند.
انتهای پیام
دیدگاه شما : برای ارسال دیدگاه باید عضو سایت شده و یا وارد شوید.
دیدگاه کاربران : اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ارسال میکنید